Prima impresie contează, iar ținuta pe care o porți la birou, la o întâlnire de afaceri sau în ședințele cu colegii sau managerul, are un cuvânt de spus în modul în care vei fi luată în serios. Nu trebuie să fie totul alb sau negru, ci poți să îți exprimi personalitatea prin ținuta pe care o adopți, dar este foarte important să nu te evidențiezi numai prin aceasta, ci prin calitățile, inteligența și experiența dobândită de-a lungul carierei.


Culorile pe care le alegi pentru ținuta de birou nu trebuie să fie țipătoare, ele fiind nepotrivite la locul de muncă, obosind ochii colegiilor de birou. Nu trebuie să renunți la culorile vesele, dar nu în exces; la o ținută predominant alb și negru sau nude, poți opta pentru o pereche de pantofi dama colorați, de exemplu, roz pastel, albastru, bleumarin, cărămiziu ( în niciun caz, sclipitori, argintii sau aurii).


Sacoul este o piesă clasică în vestimentația de birou, de aceea, cea mai potrivită încălțăminte o reprezintă o pereche de pantofi dama piele. Un model de sacou cu o croială cambrată, buzunare laterale și cu închidere cu nasture metalic, merg cu o pereche de pantofi stileto negri.


Dacă îți place să te îmbraci în rochițe, alege o rochie simplă, clasică, fără decolteu, iar în picioare o pereche de sandale dama sau pantofi cu toc mediu, pentru că nu vrei să creezi o impresie greșită colegilor.


La birou sunt interzise excesele de orice fel, vulgaritatea sau senzualitatea excesivă, fiind recomandat să prioritizezi propriul confort. Tocul mediu la pantofi sau o pereche de botine cu toc mic sunt ideale, trebuie să ai grijă să fie de calitate și foarte confortabile, pentru că, dacă e să calculăm, la birou petrecem mai mult timp decât acasă.


Foarte multe firme cu dress code cer ținuta business casual, dar ce înseamnă acest concept? O ținută business este asociată cu eleganța și sobrietatea, iar casual, este stilul total opus, ducându-ne cu gândul la lejeritate, confort și nonconformism. Adevărul este că stilul business casual nu este unul riguros și variază în funcție de mai mulți factori, cum ar fi: domeniul de activitate, zona de vârstă și locația unde se impune el.


Pantofii, botinele și sandale Luisa Fiore sunt opțiunea perfectă pentru a realiza fără efort un look business casual. Nu mai are rost să spunem că sunt de o calitate superioară și fabricați în România; plusuri pentru a ne completa sau reîmprospăta garderoba.

În general, acest stil impune femeilor să poarte o fustă sau rochie cu lungimea peste genunchi sau pantaloni asemănători celor de costum, și o pereche de pantofi cu toc mediu. Acest stil vestimentar conferă persoanei care îl afișează un aer matur, ușor sofisticat, dar, cu toate astea, fără a fi exagerat de elegant și de formal.